BSS Ungdom har aktiviteter hele året. De fleste af aktiviteterne foregår i hovedsæsonen fra april til oktober, men vi har også vintertræning, hvis der er tilslutning til det blandt sejlerne. Det er ikke alle sejlere, der synes, at det er fantastisk at sejle, når der næsten er isterninger i vandet, men for at give sejlerne mulighed for at mødes alligevel, arrangerer vi også indendørs aktiviteter i vinterhalvåret.

Aktivitetskalenderen er bygget op om nogle grundaktiviteter.

Teori

April måned står på teoriundervisning hver onsdag aften, hvor der bliver gennemgået en række emner som bådens indretning, søvejsregler, knob og stik, sikkerhed til søs og meteorologi. De erfarne sejlere har mulighed for at komme på vandet, når vejret tillader det.

Svømme- og kæntringsprøve

Inden sæsonen på vandet begynder, skal alle aflægge svømmeprøve og prøve hvordan man rejser en kæntret optimistjolle. Det foregår i Nørregårdsskolens svømmehal, lige inden vi begunder at sejle i forårssæsonen og er en rigtig sjov aktivitet. Du skal kunne svømme 200 meter med badetøj og 50 meter med tøj og redningsvest.

Klargøring og afrigning

Når sæsonen starter, skal alle joller og følgebåde gøres klar. Der skal vaskes, poleres og samles, så vi er helt klar til at sejle. Det er et fælles projekt, hvor alle sejlere og forældre deltager. Det samme gælder afrigningen, hvor vi igen vasker, skiller det hele ad og pakker sammen før den kolde periode.

Træningssejlads

Hver onsdag i maj, juni, august og september er der træningssejlads. Disse træningssejladser er vores vigtigste aktivitet. Der vil blive lavet øvelser i alle bådtyper og på alle niveauer. Vi bruger Dansk Sejlunions Diplomsejlerskole som udgangspunkt for undervisningen.

Sommercamp

Et af årets højdepunkter er Sommercamp i Stege, der bliver afholdt sammen med vores kammerater i Køge Bugt Kredsen. I uge 31 sejler vi hver dag og ligger i telt.

Eksterne kapsejladser

Der bliver mulighed for at deltage i en række eksterne kapsejladser, både nær og fjern. Vi deltager med Feva, Tera og Optimstjoller. Der kræves en del arbejde for at deltage i disse kapsejladser, så derfor er det nødvendigt at forældrene er med til at hjælpe med de praktiske ting. Spørg gerne instruktørerne til råds om, hvilke kapsejladser der passer til dit niveau - der er muligheder for alle.

Årets sidste eksterne kapsejlads er Nytårskapsejlads i Roskilde. Det er en kold omgang, så derfor er det af både sikkerheds- og komfortmæssige grunde et krav, at sejlerne har tørdragt.

Vintersejlads

Om søndagen fra oktober vil der være vintersejlads, hvis der er tilslutning blandt sejlere og forældre til det. Det kan også godt være en kold omgang, så derfor er det af sikkerhedsmæssige grunde et krav, at man har tørdragt.