BSS Ungdom sejlere vandt i Tera Pro og 29er klasserne ved Harboe Cup 2011.

Igen i år gjorde sejlere fra BSS Ungdom en flot indsat, der førte til sejr i Tera Pro klassen til Freja Hansen og i 29er klassen til Filip Hansen & Mathias Jespersen.

 E6L6556Harboe Cup i Skælskør er et traditionsrigt "afdansningsbal" for sejlersæsonnen, hvor stemningen er afslappet og hvor der samtidig gøres status over hvordan årets træning er gået. Harboe Cup 2011 var 40 års jubilæum for et af de stævner der af Dansk Sejlunion fremhæves som et af Danmarks få kapsejladsfyrtårne.

I år blev Harboe Cup atter afviklet i flot sensommervejr, som var præget af let vind.

Harboe Cup er blevet Danmarks største stævne for Feva XL og Tera jollerne, der sejler med deres farverige sejl på det flotte Skælskør Nor. I år var der endnu flere af disse joller end tidligere og Tera jollen var repræsenteret for første gang med den store Tera Pro rig. Dansk Tera Klub brugte Harboe Cup som det stævne der afgjorde Klassemesterskabet for Tera Sport og Tera Pro. Ialt deltog 15 Feva XL joller, 20 Tera Sport og 4 Tera Pro joller.

 E6L6907BSS Ungdom sejlere har de seneste år været godt repræsenteret på Skælskør Nor, hvor de har sat deres præg på sejladserne. 2011 var ingen undtagelse, idet alle 4 Tera joller (de 3 nye klubjoller samt 1 privatjolle) fra BSS Ungdom var på vandet. Rune deltog i Tera Sport, men Malene, Louise og Freja deltog i Tera Pro. Udover BSS Ungdom sejlerne deltog André fra Frederikshavn Sejlklub.

I feltet med 4 Tera Pro joller var Freja, Louise og André, der alle deltog i Tera VM i Aabenraa, og de kom til at præge sejladserne. Freja, som har vundet VM Bronze for piger ved de sidste 2 Tera Verdensmesterkaber, var favorit inden sejladserne. Med 8 vundne sejladser ud af 12 blev Freja en klar vinder af Harboe Cup og samtidig Dansk Tera Klub Klassemester. E6L6657

For første gang deltog BSS Ungdom sejlere i den del af Harboe Cup som foregår fra Kobæk Strand. De sejlede i Zoom 8 og 29er.

Caroline sejlede i Zoom 8 i et stort felt med 23 sejlere. Det var ikke helt første gang Caroline stod med sin Zoom 8 jolle på Kobæk Strand ved Harboe Cup. Sidste år købte hun båden efter Harboe Cup var færdig. Så Harboe Cup 2011  E6L6817markerede at Caroline har sejlet Zoom 8 i et år. Som ved Køge Bugt Kredsmesterskabet havde Caroline mange nære dueller med Ida fra Køge i det hårde Zoom 8 felt.

29erne var atter repræsenteret ved Harboe Cup, efter stævnet de seneste 2 år er faldet sammen med deres DS-DM. Det var nok medvirkende til at feltet blot havde 4 deltagende både, hvoraf de 2 var fra BSS Ungdom, med Filip & Mathias og Nicoline & Andreas.  E6L690029erne sejlede på bane med klassiske bådtyper som 420, 505, OK og Trapez joller. 29erne startede sammen med 505erne, og det var interessant at sammenligne hastigheden på de 2. De hurtigste 505 var i den lette vind lidt hurtigere end 29erne, som dog var hurtigere en midten af 505 feltet. De 2 andre 29er besætninger var relativt nye, så det var BSS Ungdom bådene som blev 1. og 2. båd i alle 8 sejladser. Efter at have trukket en 1. og en 2. plads fra, vandt Filip & Mathias en klar sejr med udelukkende tællende 1. pladser.

Se de samlede resultater for Tera Sport, Tera Pro, Zoom 8 og 29er.

Læs omtale af Harboe Cup 2011 på minbaad.dk og Bådmagasinet.