Ved Køge Bugt Kredsmesterskabet den 20.-21. august vandt sejlere fra BSS Ungdom guld i 3 af 6 klasser, og kun ét point manglede for at få den 4 sejr.

I år var det Sejlklubben Køge Bugt i Hundige som var vært for Køge Bugt Kredsmesterskabet. Der deltog sejlere fra Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Hundige og Køge.

 E6L4688Vejret ved kredsmesterskabet var godt, og bød på varierede udfordringer. Det krævede således alsidige sejlkundskaber for at vinde stævnet.

Lørdag formiddag bød på 8-12 m/s fralandsvind, med fladt vand og sol. Det var en udfordrende vind for en række sejlere. Hobbie 16 spi og Europa jolle sejlerne besluttede at vente med at sejle ud til vinden var aftaget, og nogle Feva og alle Tera sejlere valgte at sejle ind. Det er en flot beslutning af den enkelte sejler at vurdere at "her går min grænse". Men forholdene var fulgt forsvarlige og Zoom 8, Optimist og Feva gennemførte sejladserne. Lørdag eftermiddag løjede vinden så meget at alle sejlere kom på vandet. Søndag var vinden gået i sydøst, og startede med let vind.  I løbet af dagen øgede vinden og der begyndte at komme nogen bølger.

På TORM Enkel Kapsejladsbanen for Optimist og Tera deltog Victoria fra BSS Ungdom i Optimist.

På den store kapsejladsbane deltog fra BSS Ungdom Rune i Tera, Caroline i Zoom 8, Malene & Sabine i  E6L4451Feva, Freja og Louise i Europa jolle og Filip & Mathias i Hobbie 16 spi.

I Zoom 8 klassen viste det sig hurtigt at 3 både lå meget lige i feltet med 5 både. De skiftede til at føre og vinde. Det var meget spændende at følge. Efter 9 sejladser blev resultatet at Johan fra Hvidovre endte med at vinde med 11 point. Caroline fra BSS Ungdom fik 12 point og vandt dermed 2. pladsen, lige foran Ida fra Køge som fik 13 point.

Med 6 deltagende både var Feva klassen den største ved dette års  E6L3934kredsmesterskab. Lørdagens friske vind passede Malene & Sabine godt, så de vandt alle dagens 4 sejladser og lagde sig dermed solidt i spidsen. Til gengæld var gav den lette vind søndag formiddag Malene & Sabine nogle udfordringer, hvor Asmus & Asger fra Vallensbæk vandt 2 sejladser. Men efterhånden som vinden øgede kom Malne & Sabine atter frem i feltet og sluttede med at vinde sidste sejlads. Dermed kunne og Malene & Sabine kåres som E6L3929 kredsmestre.

Der var tilmeldt 3 Europa joller, men pga. sygdom var det kun Louise og Freja fra BSS Ungdom som sejlede. Dermed var det givet at Kredsmesterskabet ville gå til BSS. Da Freja vandt de 7 sejladser der blev sejlet, vandt hun Kredsmesterskabet.

Den opmærksomme læser har måske undret sig over at  E6L4407Filip & Mathias sejlede Hobbie 16 spi. Til hverdag sejler de 29er, men pga. af kravet om minimum 3 både i hvert felt, kunne der ikke laves et 29er felt. Ligeledes kunne der heller ikke skabet et Hobbie 16 Spi felt. Derfor lånte Filip & Mathias en Hobbie 16 Spi i SKB, og deltog i fællestræning weekenden før kredsmesterskabet. Det skulle vise sig at de klarede sig fint, i en for dem ny bådtype, og vandt 7 af 8 sejladser. Således blev Filip & Mathias den 3. Kredsmester fra BSS Ungdom ved dette års Køge Bugt Kredsmesterskab.

Kredsmesteskabet i Tera gik til Oliver Degel fra Vallensbæk Sejlklub og i Optimist blev Christian Ahlefeldt-Laurvigen fra Køge kredsmester.

Se de samlede resultater for alle klasser.