Ved det netop overståede Junior-DM for RS Feva i Århusbugten blev en sølvmedalje sejlet hjem til BSS Ungdom.

Der var deltagelse af 12 joller, heraf to fra Sejlklubben Køge Bugt og en fra Brøndby Strands Sejlklub.

_E6L3732Sejladserne startede på en bane, der var udlagt under en skov, hvilket gav nogle meget udfordrende vindforhold for sejlerne, hvor de inden for 1 km havde både 8 m/s og næsten vindstille med store spring i vindretningen. De besætninger, der håndterede disse forhold bedst, var DEN 3249 Nicoline Stender Arentoft og Andreas Kjærgaard samt DEN 3214 Pernille Knutzen og Mads Flindt, begge fra Sejlklubben Køge Bugt i Hundige. De lagde nemlig ud med hver sin førsteplads i de to første sejladser. Sejren i den tredie sejlads gik til DEN 2701 Maj og Eva Bendix Nielsen fra Bogense Sejlklub.

Herefter var det slut på førstedagen, der klart var været præget af, at baneledelsen havde haft vanskeligheder med baneudlægning så tæt under land og derfor fik startet sejladserne sent. For ikke at nævne en klart forkert beslutning om at sende sejlerne ind til frokost - kl. 15. Det var meningen, at de skulle have haft én sejlads mere, men det tog så lang tid at krydse tilbage til havnen, at sejlerne ikke kunne komme på vandet igen inden for tidsgrænsen på seks timer. Helt unødvendigt, da sejlerne havde madpakker med ud, som forlængst var spist.

Status efter første dag var, at fire besætninger med Nicoline og Andreas i spidsen havde lagt klar afstand til resten af feltet. De tre besætninger fra Hundige og Bogense havde selskab i toppen af DEN 3288 fra BSS Ungdom, hvor Julie Erch Petersen sejlede med Mathias Gajhede fra Marselisborg Sejlklub som rorsmand.

Søndag lignede fra starten en fuser. Vinden ud for Århus Havn var under 2 m/s. Efter næsten tre timers venten friskede vinden pludselig op til 5 m/s og banen blev udlagt i lyntempo, så sejladserne kunne starte. Banelederen valgte en relativt kort bane, således at der kunne afvikles så mange sejladser som muligt.{jcomments on}

_E6L3773De fire besætninger i toppen, der kender hinanden godt, var alle klar over, at danmarksmesteren skulle findes mellem dem, så der var lagt op til en særdeles spændende dag. I første sejlads startede Mathias og Julie ved bagbord side af startlinien og havde helt fri vind. Nicoline og Andreas var på den modsatte side også kommet godt fra start og de to joller lå længe side om side på vej rundt på banen. På det sidste ben mod mål lagde Mathias og Julie dog distance til resten af feltet og gik i mål som nr. 1.

Hvad der kommer let, går let. I anden sejlads valgte Mathias og Julie forkert taktik, samtidig med at Maj og Eva fra Bogense sejlede en overlegen sejr hjem - nok stævnets mest suveræne præstation. Før sidste sejlads var Maj og Eva derfor à point med Nicoline og Andreas med Mathias og Julie tre point efter og Pernille og Mads seks point efter.

Alle tre podiepladser skulle derfor afgøres i den sidste sejlads. Mathias og Julie lagde sig i spidsen på første opkryds med Nicoline og Andreas lige i hælene. Med tre point ned til Mathias og Julie kunne Nicoline og Andreas lægge sig komfortabelt lige bag Mathias og Julie og sikre sig danmarksmesterskabet. Derefter kom Pernille og Mads i mål, fulgt af Maj og Eva.

_E6L3893Der måtte fintælling til at afgøre sølv- og bronzemedaljerne, da Mathias og Julie var à point med Maj og Eva. Eftersom begge joller havde lige mange første- og andenpladser i sejladserne, blev det afgørende, at Mathias og Julie havde en tredieplads og derved sikrede sig sølvmedaljerne. Bronzen gik til Maj og Eva. På en klar fjerdeplads kom Pernille og Mads og således kunne sejlerne langs Køge Bugt indtage tre af de fire første placeringer i DM.

_E6L3496Der blev også sejlet DM i 29er. Her deltog Filip Hansen med Michelle Falk Poulsen som skipper. Det er deres første sæson i 29er, der er et særdeles krævende felt, både på grund af jollens konstruktion og det generelt høje niveau blandt sejlerne. Michelle og Filip blev nr. 14 af 23 deltagende joller, to pladser foran David Hellemann Jensen og Mathias Jespersen fra VSK i den anden af de to 29ere fra Køge Bugt.