Søndag skulle der holdes prøvesejlads kl. 14. Freja sluttede på en flot 4. plads i Tera Pro.


Fra morgenen så vejret gråt og vindstille ud. Men det rettede sig og blev perfekt sejlvejr med 6-8 m/s, stabil vind, høj sol og kun små bølger.
Fiip & Julie ved topmærkeDet er imponerende at se de ca. 140 Fevaer og 50 Teraer blive rigget til på pladsen – og se dem som en lang dragehale begive sig ud fra havnen og dele sig så Fevaerne sejler mod deres bane mod bagbord og Tera holder mod styrbord.

BSS Ungdom stiller med 2 Fevaer med Filip & Julie i DEN 3288 og Louise & Caroline i DEN 2384 og med 1 Tera Pro med Freja i DEN 972.

Fevaerne er inddelt i 4 flåder. De skal igennem 6 indledende sejladser i de første 2 dage, hvorefter bådene bliver delt i et Guld og Sølv felt. Hver flåde kommer til at sejle mod hinanden 2 gange på en trapezbane med, hvor de skal sejle henholdvis innerloop og outerloop.
Det betyde at der er der er ca. 70 både i hver start. Det er noget anderledes end hvad sejlerne er vandt til i Danmark, hvor der højest har været 26 Fevaer i en start. Det bliver derfor en af de store udfordringer at komme godt fra start, fremme i feltet med fri vind.

Teraerne sejler i 2 flåder inddelt efter både med det mindre Sport sejl og det større Pro sejl. Der er godt 20 både i hver flåde.

Teraernes start gik i gang lidt hurtigere end Fevaerne kunne vi tyde af det franske som kom ud af VHFen. BSS Ungdom følgebåden lå på Feva banen, så vi vidste ikke hvordan det gik for Freja. Men hun fortalte at,

Louise Caroline runder  topmærke ved prøvesejlads

startlinien lå fint så der var ikke nogen stor fordel. Derfor startede hun midt på linien i fri vind, med god fart i båden og til tiden. I store dele af sejladsen lå hun på 2. pladsen men mod slutningen ble v hun overhalet at 2 både og sluttede på en fantastisk flot 4. plads. Der var udelt begejstring.

Louise & Caroline var første BSS Ungdom Feva der skulle i kamp for de var med i fø rste start. Det er fantastisk svært at følge den enkelte båd i det store felt. Men de kom fint fra start, men undervejs fik de lidt problemer med genakkeren. Alligevel kom de ind på en fin 30. plads ud af 52 gennemførende både.

2. start ved prøvesejladsI anden start skulle Filip & Julie i kamp for første kamp. Mindre end et minut før start lå båden helt fremme ved styrbord mærke, som man kan se på billedet. Men de nåede at blive pakket ned og kom ikke så godt fra start. Ved først mærkerunding lå de omkring nummer 30, men fik sejlet sig op og sluttede på 17. pladsen i sejladsen hvor 48 gennemførte.

Beste danske placering fik Anne Holst og Mikala Nielsen fra Bogense i DEN 2475, som slutte på en 14. plads i første start.

En del både valgte ikke at gå rigtigt over målstregen, fordi de mener at det bringer uheld.

Efter sejladsen var sejlerne helt oppe at køre over oplevelsen, og bl.a. udtalte Mads Flindt fra SKB at det var det vildeste han nogensinde havde været med til.

Mandag går det for alvor løs med 3 sejladser fra alle både – og det bliver spændende at følge med i.{jcomments on}