{jcomments on}Fredag var alle tre BSS Ungdom-besætninger på vandet til to træningspas før VM. Det blæste 10 m/s og der var simpelthen tale om champagnesejlads! Inde på land var det solskinsvejr og jævn vind, da vi satte jollerne i vandet: Fevaerne DEN 2384 med Louise/Caroline og DEN 3288 med Filip/Julie samt Tera DEN 972 med Freja ved roret. Vi havde godt selskab af Feva DEN 3214 med Magnus/Mads fra Snekken og SKB. I det første træningspas var jollerne hurtigere på vandet end følgebåden (vi måtte vente på vand i havnen) og slog sig sammen med italienerne, der var godt i gang med træningen. Sejlerne konstaterede, at italienerne råber meget efter hinanden...

Efter frokost på land gik vi ud igen og lagde os nogenlunde dér, hvor VM skal sejles. Vi valgte to af de mange udlagte bøjer til en op-ned bane og så blev der ellers sejlet igennem. Vinden var frisket op til 9-10 m/s, men bølgerne holdt sig under 30 cm, så forholdende var simpelthen fantastiske. Vi havde videokameraet med ud, og herunder kan du se, hvordan man sejler en Feva på lænsebenet. Det er Filip og Julie på videoen, men alle tre Fevaer sejlede meget hurtigt med gennakeren. Efter denne optagelse fik det vandtætte hus til kameraet imidlertid en skylle, så det duggede på indersiden, og så var det slut med de fine billeder dén dag. De to andre Feva-besætninger måtte en tur i karret i det heftige vejr, men de var hurtigt oppe igen og det lover godt for den næste uge.

Lørdag kl. 09.00 stod det danske team klar til at registrere i bureauet, men det virkede som om bureaet ikke var helt lige så klar som os. Vi fik dog ordnet det hele og har monteret Dannebrog i alle vores sejl. Det er rigtig flot.

Foruden her på siden kan du også følge med i Feva-VM her.