Første familie er ankommet til Carnac en uge før VM og der ventede en overraskelse i havnen.

{jcomments on}Godt nok havde vi læst på lektien hjemmefra, men alligevel var der nogen overraskelse at spore, da vi kørte ned mod havnen i Carnac. Vandet var løbet ud. Helt ud.

DSC_0757 [Web]Vi ankom med noget nær pefekt timing til at se en lystbådehavn uden vand. Det er det længste og stejleste slæbested, vi endnu har set, og dét med god grund: Der er 4½ meter tidevand i Carnac og der er nul vand i slæbestedet, når det står lavest. Af indlysende grunde er der ikke nogen kølbåde i Carnac, da der ikke er specielt sjovt at se på en væltet kølbåd hver 12. time. Derfor er "havnen" i Carnac cirkelrund med to store slæbesteder. Du kan se et panoramabillede af havnen på rsfeva.org, hvor du også kan tilmelde dig til live-dækning af VM.

Da vi besøgte havnen første gang, forstod vi, hvorfor de internationale Feva/Tera-organisationer har valgt Carnac til årets VM. Vinden var frisk og selv om vi skal sejle i Atlanterhavet, er farvandet ud for Carnac beskyttet af en lang, smal halvø, der holder de store bølger væk, når det blæser fra vest. Og det gør det ofte i Bretagne. Det ligner et rigtig godt sted til at holde en international kapsejlads! Tag selv et kig på Google Maps.

Vi vender tilbage, når vi i den kommende uge er blevet fuldtallige og har set lidt på vandet.