Ved årets andet TORM Junior Grand Prix i Rungsted vandt Filip & Julie fra BSS Ungdom sølv i Feva klassen, 2 point efter vinderen.

Top placeringbåde, Nicoline & Andreas, Søren & Laura og Filip & Julie efter startÅrets andet store nationale TORM Junior Grand Prix stævne var imødeset med spænding efter det flotte resultat i Kerteminde. Det var første gang siden DM 2009 at der skulle sejles mod Danmarksmesteren fra 2008 og 2009 Søren Zeeberg fra Dragør, og udfaldet ville give en indikation af Filip & Julies form.

Sidst Filip mødte Søren & Laura i konkurrence, var en uge tidligere ved VSK Grand Prix, hvor der blev sejlet 29er. Der gik sejren til Michelle & Filip fra BSS Ungdom.

Ud fra deltagerlisten og vejrmeldingens varsler om let vind, var forventningen at kampen i toppen ville stå mellem Filip & Julie fra BSS Ungdom, Søren Steenstrup Zeeberg & Laura Steenstrup Zeeberg fra Dragør og Martin Zafiryadis & Johan Platz fra Hellerup. Martin & Johan havde vist gode takter i Kerteminde på førtedagen, der var præget af let vind.

Lørdagens første sejlads blev efter en times udsættelse gennemført i svag og meget skiftende vind, og med en del nordgående strøm. Det gav store udfordringer, med chancebetonet sejlads der gav rutsjeture op og ned i feltet, vindskift der gav mulighed for genakkersejlads på opkrydset, og en sejlads der varede omkring 80 minutter imod de planlagt ca. 40 minutter. Flere mente at sejladsen burde være skudt af. Filip & Julie sluttede på en 4. plads, efter Søren & Laura, Martin & Johan og Nicoline & Andreas fra SKB. Dermed viste Nicoline & Andreas den styrke vi har set tidligere.

Derefter blev sejladserne udsat indtil vinden var drejet næsten 180 grader og blevet stabil senere på lørdagen.

I anden sejlads fik Julie & Filip en 2. plads og de vandt 3. sejlads. På det tidspunkt var stillingen blandt de 3 førende både helt lige, idet Filip & Julie, Søren & Laura og Martin & Johan alle havde en 1. plads, en 2. plads og en 4. plads. Det gav en spinkel samlet føring til Filip & Julie, som havde vundet sidste sejlads. Dermed tydede det på at kampen i toppen skulle stå mellem de forventede både.

Danmarksmester Søren Zeeberg forfølger Filip & Julie efter topmærkerundingI lørdagens 4. og sidste sejlads vandt Martin & Johan, med Filip & Julie på 2. pladsen. Søren & Laura fik en 4. plads. Dermed var status at Martin & Johan havde 1 point mindre end Filip & Julie og Søren & Laura havde 2 point mere. Det betød at ingen havde en klar føring, og alt kunne ske i løbet af søndagens sejladser.

Søren & Laura lagde protest mod Filip & Julie for en luffe situation under starten. Protesten blev afvist af protestkomittéen på formalia, og den generelle opfattelse var at den også ville blive afvist ved en egentligt protestbehandling. Igen viste Søren Badstue's regelkursus sin styrke. BSS Ungdom sejlerne var helt rolige og kunne overskue situationen, og de vidste præcis hvilke regler der var gældende.

Farvandsvæsenets Sejladsudsigt lovede praktisk taget ingen vind til søndagens sejladser. Der var en forventning om 2-4 m/s den første time, og derefter 0-2 m/s. Derfor var sejladsledelsen opsat på at få sejlerne hurtigt på banen, så mindst én sejlads kunne gennemføres.

Vinden på vandet var meget skiftende inden første sejlads, og forventningen var at der ikke ville blive gennemført nogen sejladser. Heldigvis drejede vinden ca. 180 grader og blev stabil 2-4 m/s - sort set som om lørdagen.

De første 3 sejladser blev gennemført under rimeligt konstante betingelser, med 2-4 m/s på et næsten fladt Øresund, med nordgående strøm. Filip & Julie fik en 2., 3. og 2. plads, men deres nærmeste konkurrenter Martin & Johan fik en 1., 9. og 1. plads. Dermed lå det fast at Martin & Johan ville vinde samlet. Filip & Julie havde en 3. og 4. plads som dårligste placeringer, mens Martin & Johan havde en 4. og 9. plads som dårligste placering, der vil blive til fratrækkere. For at minimere afstanden mellem de 2 både var strategien for Filip & Julie at dække Martin & Johan, så sidste sejlads ville blive fratrækkere for begge både. Det ville samtidig give Filip & Julie mere øvelse i tæt opdækning, hvor de tidligere i sejladserne kunne have været skarpere. Den planlagte strategi blev gennemført fra start til slut i en sejlads med aftagende vind, så Filip & Julie sluttede på 7. pladsen og Martin & Johan på 8. pladsen. De 2 SKB både sluttede stævnet med Nicoline & Andreas på 1. pladsen og Pernille & Mads på 2. pladsen - en flot SKB finale.

Med 4 sejre, en 2. plads og en 4. plads som tællende placeringer vandt Martin & Johan meget fortjFilip & Julie modtager sølv ved TORM JGP i Rungstedent stævnet med 10 point. Det var 2 point mindre end Filip & Julie som sluttede 1 sejr, fire 2. pladser og en 3. plads som tællende placeringer.

De små, uofficielle regnskaber viste at Søren & Laura ville få den samlede 3. plads, men ved præmieoverrækkelsen var det Nicoline & Andreas der blev kaldt op. De 2 både havde begge 18 point, men Nicoline & Andreas havde 2 sejre mod Søren & Laura's ene sejr.

Filip & Julie var den båd der lavede den mest jævne serie i feltet, og som fik mindst glæde af fratrækkere. Uden fratrækkerne havde de færrest point.

Med resultatet i Rungsted udvidede Filip & Julie deres forspring på den nationale TORM Rangliste, således at de fører klart med 24 point før fratrækkere, foran Martin & Johan fra Hellerup med 66 point og Nicoline & Andreas fra SKB med 69 point. Det sidste TORM JGP som tæller på ranglisten er i Kaløvig den 19.-20. juni.

Louise & Caroline fra BSS Ungdom, som deLouise & Caroline foran Filip & Julie ved topmærke i første sejlads, lørdagltog i DEN 2384, viste gode takter i flere sejladser, med meget flotte starter og gode opkryds under vanskellige vejrforhold. Det er tydeligt at se fremskridt i forhold til det træningsprogram der er blevet gennemført indtil videre. Efter førstedagen lå de på en samlet 10. plads, men i den meget svage vind i sidste sejlads faldt de for tidsgrænsen i en sejlads hvor de lå fint i feltet. Det gjorde at de samlet endte på en 12. plads.

Du kan læse mere om sejladsen i Sydkysten.