Den sidste weekend i april var 24 Feva-sejlere samlet til træning i en form for kapsejlads, de aldrig havde prøvet før: Holdsejlads. Og det blev en sjov weekend!{jcomments on}

_E6L5215 [Web]Holdsejlads bliver i Danmark sejlet i optimistjoller, men på initiativ af baneleder Søren Badstue (VSK) har Køge Bugt-kredsen nu startet konceptet op for tomandsjoller, i et samarbejde mellem SKB Hundige, BSS Ungdom og Søren Badstue. Holdsejlads handler modsat almindelig kapsejlads ikke om at komme først over stregen, men at hele holdet på tre joller samlet set får det laveste pointtal. Der skal ofte en del hjælp til at få alle med og der skal tænkes og sejles taktisk. Samtidig har man brug for at kende kapsejladsreglerne relativt indgående, da "bissetricks" inden for reglerne ofte er den bedste hjælp til ens holdkammerater.

Det kan være genialt at miste to placeringer ved at luffe en modstander ud af kurs, mens ens holdkammerater sejler forbi, direkte mod det næste mærke.

 

_E6L5458 [Web]Der sejles på en firkantbane og hver sejlads varer ca. 12-15 minutter med masser af action. Sejlerne havde forskelligt udgangspunkt og det var tydeligt, at Søren Badstues regelkurser i Købe Bugt-kredsen har været udbytterige. Der blev sejlet til stregen - og nogle gange lidt over. Al dømning foregik på vandet og der måtte uddeles straffe nogle enkelte gange, men ellers havde sejlerne generelt forstået, at en fejl koster en rundestraf (tidl. "360'er").

Det blev en intensiv weekend i fantastisk vejr ud for Hundige Havn. Foruden to Feva'er fra BSS Ungdom var der joller fra SKB, VSK, Snekken Vordingborg, Køge, Bogense, Hornbæk og KDY i Rungsted.

SKB Hundige stod for det praktiske arrangement med husly og forplejning, således at sejlerne fik maksimal tid på vandet. Ved den efterfølgende evaluering blev det besluttet at følge konceptet op med en træningsweekend den 18.-19. september, hvor vi vil prøve at få endnu bredere deltagelse. På sigt er det målet at skabe et egentligt nationalt holdkapsejlads-stævne i Danmark, hvis opbakningen rækker.

_E6L5570 [Web]Vi lavede en hel del videooptagelser over de to dage, som blev klippet sammen til 8 minutter, der demonstrerer hvad holdsejlads går ud på. Videoen blev i øvrigt hurtigt opsnappet af den engelske Feva-organisation, der på sin hjemmeside bl.a. kommenterer videoen således: "...come Carnac (VM 2010, red.) you'd better not get into a rules dispute with our Danish friends as they seem to have them taped...".

Hvis man undrer sig over sejlernes livlige sprog i videoen, skal vi hurtigt tilføje, at de alle er meget gode venner - og gik meget op i holdsejladstaktikken!

Der er mange flere billeder fra holdsejladsweekenden i Fotoalbum.

Se videoen lige her: