Klubmesterskabet blev afgjort i weekenden - eller blev det....

Som planlagt blev klubmesterskabet gennemført i weekenden 5.-6. september. Traditionen tro var planen at der skulle sejles kapsejlads een dag og laves sjove aktiviteter den anden dag.

Weekenden blev præget af hård vind til stiv kuling lørdag og frisk til hård vind søndag med byger begge dage.

Lørdag blev alle både rigget til, og var parate til at kapsejle, men vinden så lidt kraftig ud. Filip & Julie blev sendt på vandet i Feva for at vurdere vind og bølger inden resten af feltet kunne sendes af sted. Vurderingen fra instruktører og sejlere var at sejladserne skulle udsættes.

Optimist sejlerne Sabine og Rune var friske og sejlede rundt inde i havnen og fik god øvelse med den friske vind.

Lasse ville prøve kræfter med sin Hobie 405 sammen med Simon i den hårde vind. Samtidig ønskede Feva og Tera sejlerne at komme på vandet, så Filip, Julie, Line, Caroline, Louise, Malene og Freja riggede nogle Optimistjoller til og gjorde Lasse & Simon følgeskab på havet. Lasse & Simon fik god fart på 405'eren, men fik også nogle kæntringer ud af turen. De 6 Optimist sejlere der kom på havet viste tydeligt at der var fin kontrol - erfaringen fra de større joller og hver sejlers udvikling kunne ses.

Efter frokost lørdag var vinden fortsat for kraftig til kapsejlads. Vinden og bølgerne tillod heller ikke at man kunne stå på vandski eller sejle med badering. Heldigvis havde et venligt BSS medlem overdraget en 4-5 personers redningsflåde, hvor "sidste salgsdato" var overskredet, til BSS Ungdom. Den udsatte kapsejlads var en god lejlighed til at prøve redningsflåden. Som forventet fungerede redningsflåden perfekt, selvom den var produceret i 1977 og sidst efterset i 1997. Ud over at være et sjovt, vandrelateret legetøj, var redningsflåden også en god lejlighed til at lære noget om sikkerhed til søs. Det er sjældent at man får lejlighed til at at prøve en redningsflåde, og endnu sjældnere at det foregår på vandet. Det giver god erfaring at prøve hvad der skal til at udløse flåden, for at kæntre og rejse flåden op igen og gennemgå hvilke ting der er med i flåden i form af f.eks. nødsignaler, lappegrej og pagaj. Det blev også undersøgt hvor mange der kan være i en 4-5 personers redningsflåde. Der kunne nemt være 7 og flere hvis det skulle være - den flød stadig højt.

Aftensmaden bestod af regnvejrs-grillede, hjemmelavede burgere og pølser til sejlere, instruktører, forældre og søskene. I lighed med tidligere års klubmesterskaber overnattede sejlerne og nogle instruktører på havnen. For første gang kunne vi bruge det nye BSS Ungdom hus til det formål. Der er ingen tvivl om at det giver nogle helt nye og forbedrede muligheder for sociale aktiviteter.

Søndag morgen var vindet løjet så meget at der kunne sejles kapsejlads. Desværre var Line blevet syg, så Cecilie tog hendes plads og sejlede Feva sammen med Caroline. Anders og Kristian kom også søndag, så sammen med Rune og Sabine var 4 Optimist sejlere parate til sejlads. Flemming og Pia var hjælpsomme i deres kølbåd med at være dommerbåd. Derfra styrede de sammen med Gert en op-ned bane med gate, som alle sejlede på.

Optimist sejlerne gennemførte een sejlads i den hårde vind på havet, og fortsatte derefter et par sejladser inde i havnen. Næsten alle nåede at vinde en sejlads. Til sidst fortsatte Sabine med fri sejlads på havet ved op-ned banen.

Resultatet blev således at der ikke blev fundet nogen vinder blandt Optimist sejlerne. Alle klarede den hårde vind flot og fortjener stor ros.

For første gang blev deltog Fevaerne i klubmesterskabet, hvor alle 4 både var på vandet med besætningerne Simon & Sofie, Filip & Julie, Caroline & Cecilie og Louise & Malene. Desuden deltog også Lasse & Maria på jollebanen i deres Hobbie 405 og Freja i sin Tera Sport. Det var også første gang 405 og Tera var med til klubmesterskabet.

Simon & Sofie havde kun mulighed for at deltage i formiddagens sejladser, men der blev det til 2 flotte 2. pladser i Fevaen. Lasse & Maria overtog den samlede 2. plads med 405'eren ved eftermiddagens sejladser. Freja sejlede som eneste en-mandsjolle en 3. plads hjem i Teraen, som pga. den friske vind var rigget med det lille Sport sejl. Alligevel imponerede Teraen ved at sejle fra flere Fevaer og sommetider også 405'eren.

Filip & Julie vandt klart samtlige sejladser i Fevaen, og blev dermed klubmester for de store joller. De var på forhånd favoriter, da de har sejlet Feva længst og deltaget i flest store kapsejladser rundt om i Danmark med meget flotte resultater.

Ved hvert års klubmesterskab lægger man mærke til de ændringer der sker blandt sejlerne. Nye sejlere kommer til, de "gamle" bliver dygtigere og nogle skifter bådtype for at få nye udfordringer og erfaringer.

Sidste år blev der sejlet i Optimist-joller og de 2 Ynglinge kølbåde. I år var der mange store joller med med 4 Fevaer, 1 Tera og en 405 på vandet. Naturligvis var Optimisterne på vandet. Ynglingene, Laseren og Europaerne deltog ikke i år.