Søndag den 16. august afholdtes første runde i den fælles forberedelse for Køge Bugt-deltagerne i det kommende junior-DM i Århus. Fem Feva-joller og en 29er trænede i frisk vind.

Det blæste mellem 10 og 12 m/s og det var med godt mod, men omend lidt betænkelige miner, at de sejlere, der ikke havde sejlet sammen i Feva så længe, stod ud i krappe bølger og fralandsvind.

Louise og Malene kommer til frokost i fuld fartDet var SKB's træner Magnus Nørbo, der selv har sejlet tomandsjolle på eliteplan, der forestod træningen på vandet. Der var lagt et udfordrende program for dagen, der ikke blev mindre udfordrende af blæsevejret. Flere af besætningerne havde lidt vanskeligheder med at holde jollen ret i vandet, men stærk vilje og god vejledning fra Magnus gjorde blæsevejret til en positiv oplevelse. Alle besætningerne var da også i vandet "en del gange".

Det første træningspas på 2½ time var lagt flere sømil ude i Køge Bugt og omfattede bl.a. bomninger med gennaker og "harestarter". Turen ind til frokost var et langt opkryds på ½ time. Efter frokost blev der diskuteret trim og nogle af jollerne sejlede på en superkort kapsejladsbane, der havde til hensigt at stresse sejlerne. Eksempelvis var der ikke mere end 10 sekunder mellem sætning af gennaker, bomning og nedtagning. Der blev rigtig travlt for besætningerne.

Træner Magnus Nørbo diskuterer trim med Mads fra SKBDet hårde vejr medførte også et par havarier. På 29er'en knækkede fokkefaldet og på en Feva var der både problemer med et vant og fokkefaldet. BSS Ungdom manglede to sejlpinde, da vi hængte sejlene op til tørring efter en fantastisk udbytterig dag på vandet.

Du kan se billeder fra DM-forberedelserne i Fotoalbum.

DM-jollerne fra BSS Ungdom er tre Feva'er med Filip og Julie, Freja og Caroline samt Louise og Malene. DM afholdes i Århus den 29.-30. august. Du kan se mere om DM på www.aarhussailingweek.dk.{jcomments on}