Freja Hansen og Louise Erch Petersen fra BSS Ungdom deltager i VM for Tera Pro-joller i Åbenrå den. 1-5. august.

DSC_4352_325Freja og Louise sejler i dag mest i deres Europajoller, men i begyndelsen af august skal der kapsejles i årets suverænt største stævne for RS Tera. Begge har valgt at sejle med det store sejl, Pro-sejlet. I år foregår VM i Åbenrå, så det er noget enklere at stable arrangementet på benene for sejlerne og deres forældre end sidste år, hvor VM blev sejlet i Carnac, Frankrig.

Begge sejlere var i Carnac, hvor Freja deltog i VM for RS Tera Pro og sluttede med en bronzemedalje i konkurrencen for piger. Louise deltog i VM for RS Feva med 140 deltagende både. Sejlerne var enige om, VM er en fed oplevelse og ville rigtig gerne med igen, specielt når det foregår i Danmark.

Det ønske går nu i opfyldelse bl.a. takket være BSS' anskaffelse af tre nye RS Tera i foråret 2011 med støtte fra TORM-fonden og Dansk Sejlunion. Freja har sin egen RS Tera, mens Louise deltager i en af de nye BSS-joller - med sejlnummer DEN 2011! Selv om de to reelt er skiftet til Europajollen, hvor de deltog i Vallensbæk Grand Prix 2. juni, bliver der også lidt tid til at træne til VM i Tera'erne, så de er klar til den hårde konkurrence over fire dage. De får dog også en smagsprøve på hård kapsejlads, når de for første gang stiller op til et stort stævne i Europajollerne ved Sail Extreme, der afholdes i Kerteminde den 11. og 12. juni.

Vi ønsker held og lykke til Freja og Louise.