Du kan begynde at sejle i BSS Ungdom, når

  • du er mindst 8 år gammel
  • du kan svømme 200 meter i en svømmehal

Mere kræves der ikke for at du kan komme i gang med at sejle.

Hvordan starter jeg?

Tilmeld dig til BSS Ungdom her eller ring til ungdomsleder Morten Hansen på 22 13 60 61,

Undervisning

Kæntring i svømmehallenNår du sejler i BSS Ungdom, bliver du undervist efter Dansk Sejlunions diplomsejlerskole, der sikrer, at alle sejlere får relevant undervisning på deres aktuelle niveau. Det betyder på godt dansk, at du lærer det, du har brug for - når du har brug for det.

Vi har teoriundervisning i april. Her lærer du fx, hvad de forskellige ting på jollen hedder, lidt om vind og vand og du lærer også at binde de mest almindelige knob, så du fx kan fortøje din jolle selv (rigtig smart).

Man kan starte med at gå til sejlsport på alle tider af året. Hvis du starter om efteråret, har du den fordel, at vandet er varmt, når du starter. Hvis du starter om foråret, får du teori, svømme- og kæntringsprøve først, og det kan også være en fordel.

Svømme- og kæntringsprøve

Efter en måned med teori skal vi en tur i svømmehallen. Her checker vi, at alle sejlere kan svømme 200 meter. Vi tager også lige 50 meter med tøj og redningsvest. Og så skal vi lege. Vi tager en optimistjolle med ind i svømmehallen og så skal alle sejlere prøve:

  • hvordan man kæntrer en optimistjolle, så den har bunden i vejret
  • hvordan man fint kan trække vejret, selv om man er kommet ind under jollen, da den kæntrede
  • hvordan man får jollen vendt om igen
  • hvordan man øser jollen, så man kan sejle videre

Det er en rigtig sjov øvelse for alle sejlere, men den er alvorlig nok. Alle sejlere - alle! - kommer ud for, at jollen kæntrer. Det skal man være tryg ved, også når bølgerne er en meter høje. Derfor skal enhver sejler have prøvet at kæntre og rejse sin jolle under kontrollerede forhold. Det handler om sikkerhed.

Træningssejlads

Fra begyndelsen af maj til begyndelsen af oktober kører vi træningssejlads hver uge, undtagen i juli. TræningssejladsTil og med august er der træningssejlads hver onsdag fra kl 18.00 til kl. ca. 21.00. Fra begyndelsen af september sejler vi kl. 17.00, da det ellers bliver mørkt for hurtigt. Alle sejlere deltager i træningssejladsen.

Du kan se alle vores aktiviteter her.